Budget

För att göra en budget för sin långresa till Koh Lanta så kan man ta hjälp av de olika textavsnitten som finns här nedan. Sedan så finns det cirkapriser kopplat till varje avsnitt som visas längst ner på denna sida.  

Utöver dessa kostnader så finns det ju självklart andra kostnader, vilka man själv kan styra lite över. Många av de här kostnaderna hittar man på internet, så som till exempel utflykter, resor, aktiviteter m.m. Undrar ni över ytterligare cirkapriser som ni vill ha med i er budget är ni välkomna att höra av er till oss på Lilla Svenska Skolan.

Skolavgifter

Det kan vara bra att räkna ut vad totalkostnaden för skolavgiften blir. Det kan också vara värt och fundera kring olika alternativ, eftersom veckopriset varierar beroende på hur lång tid man har sina barn på Lilla Svenska Skolan. Ju längre barnen går i skolan desto billigare blir det. Det kan med andra ord till och med löna sig att ha barnen någon vecka längre på skolan.

Flygbiljetter

Det finns flera olika prisnivåer på flygbiljetter, vilket självklart kan påverka budgeten ganska mycket. Oftast så förändras prisbilden en del beroende på hur stor del av arbetet man gör själv när man bokar biljetten. Det finns många olika sidor på internet där man gör hela jobbet själv. Att hitta billiga biljetter på det sättet kan ibland vara tidskrävande, men det kan samtidigt löna sig ganska bra. Alternativet är att vända sig till en resebyrå och be dem om hjälp med att hitta det man söker. För den servicen får man självklart betala en extra slant och flygbiljetterna är i regel lite dyrare, men det är samtidigt ganska bekvämt.

Boende på Koh Lanta

På Koh Lanta finns alla kategorier av boende att välja bland. Allt från billiga bamboo-bungalows till ganska lyxiga hus. De flesta bor i en bungalow eller rum på någon av de trevliga resorterna som finns på ön.  Vi äger själva området Slow Down där många skolfamiljer bor där ni är mer än välkomna att söka boende. Annars finns det många förmedlare av villor, lägenheter och bungalows där vi som oberoende skola har svårt att ta ställning vem och vad som är bäst.

Visum och visumresor

När man ska vara i Thailand i mer än 30 dagar, bör man skaffa ett visum. Om man har visumreglerna i tankarna när man planerar resan kan man spara en del pengar.

Läs mer om visum här


Visumresor är något som man också får räkna med i sin budget. Åker man på en s.k. visarun är det inte så kostsamt, men ska man vara borta länge och behöver ha ytterligare turistvisum på någon thailändsk ambassad eller konsulat så kostar det självklart en slant. Kostnaden för resan blir olika stor beroende på vart man skall åka (prisbilden för boende, mat och osv. skiljer sig åt från land till land) och är beroende på hur man tar sig dit, om man flyger, åker tåg eller buss.

Vaccinationer

Det kostar en del pengar att vaccinera sig innan man åker, men de är något man inte ska dra in på. Undersök vilket skydd du har sedan tidigare och vilka vaccinationer som behövs i god tid innan ni ska åka. Kontakta sedan närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att boka tid.
 

Tips om vaccinationer kan du hitta här: www.vaccinationsguiden.se

Försäkring

I de flesta hemförsäkringar så har man ett försäkringsskydd i 45 dagar, därefter bör man teckna en förlängning av hemförsäkringen eller teckna en separat reseförsäkring. Det kan skilja en hel del på priser från ett försäkringsbolag till ett annat, så det kan löna sig att höra med flera olika försäkringsbolag.

Transfer

Beroende på vart man väljer att flyga, så behöver man transfer från flygplatsen till Koh Lanta. Det finns i regel minibussar som man kan boka på flygplatsen där man landar och det är vanligtvis det billigaste. Det är dyrare att förboka men det kan vara värt det, för visst är det smidigare och man har garanterat en minibuss som väntar. Om man kommer sent på kvällen och det är ont om tid för att hinna med sista färjan så bör man förboka.

Mat

Kostnaden för mat kan man styra ganska mycket själv genom att äta på ställen som passar budgeten. Det finns många olika typer av matställen och restauranger med varierande prisnivåer.

Kontakt

Telefon:

+66 86-03 73 031

+66 95-143 22 02

Mail:

Adress

232, Moo3, Saladan,
Koh Lanta,

Krabi 81150,
Thailand

Socialt

© 2020 Lilla Svenska Skolan. All Rights Reserved.