Gymnasium 

 

Sedan hösten 2018 erbjuder Svenska Skolan Lanta även plats för gymnasieelever. Vårt gymnasium fungerar på liknade sätt som grundskolan. Går eleven kort tid hos oss har vi en nära dialog med elevens gymnasium i Sverige under skolperioden. Eleven tar med sig planeringar och läromedel från hemskolan. Eleven handleds av behöriga gymnasielärare inom de flesta av de gymnasiegemensamma ämnena.

 

Vi lämnar ett omdöme till elevens gymnasieskola vid skolperiodens slut. Omdömet kan läraren på elevens gymnasium använda i sin bedömning av elevens kunskaper och som underlag för betygsättning.

För gymnasieelever som går en termin eller längre på Svenska Skolan Lanta är det distansstudier via Hermods eller korrespondensgymnasiet som gäller. Mer information om dessa samt hur ansökan går till finns på respektive hemsida, www.hermods.se och www.korr.se.

Innan skolstart har vi ett inskrivningssamtal där pedagogen, eleven och föräldrarna får lära känna varandra. Här går man också tillsammans igenom planeringar, läromedel m.m. så att eleven är väl förberedd till skolstart.

Elevernas skoldag är mellan klockan 9 och 14 måndag, onsdag och fredag. Tisdagar och torsdagar är skoldagen mellan klockan 9 och 16.

Elever som studerar på gymnasienivå går alltid på vår helårsöppna skola.

Eleverna får frukt, lunch och vatten samtliga skoldagar. 

Kontakt

Telefon:

+66 86-03 73 031

+66 95-143 22 02

Mail:

Adress

232, Moo3, Saladan,
Koh Lanta,

Krabi 81150,
Thailand

Socialt

© 2020 Lilla Svenska Skolan. All Rights Reserved.