Long Stay på Koh Lanta

Att göra en långresa till Koh Lanta kräver en del planering – frågan är var man skall börja?  Lilla Svenska Skolan är en väldigt populär skola och intresset ökar för varje år. I och med att intresset för skolan är stort, så förslår vi att man börjar sin planering med att kontakta oss för att se om det finns plats för barnen under den tid man önskar. Det kan vara bra att ha en viss flexibilitet och ange flera perioder då man gör sin intresseanmälan.

 

Budget

Att göra en sådan här resa kan ju kosta en del och det kan vara svårt att veta exakt hur mycket. För att ge er en uppfattning om detta så har vi gjort en sida som heter Budget för en långresa till Koh Lanta. Besök gärna sidan och ha med det i planeringen.

Budget för en långresa till Koh Lanta

Skolpeng

Här får man vända sig till sin hemkommun och fråga vad som gäller. Det är de som beslutar om man har möjlighet att flytta med skolpengen eller delar av den till Lilla Svenska Skolan.  

Genom åren är det en del elever som har gått på Lilla Svenska Skolan som har fått detta beviljat av sin kommun. Skulle kommunen behöva ytterligare information, förutom den som redan finns på hemsidan, står vi gärna till tjänst med det.

 
 

Visum

Det är bra om man har satt sig in i visumreglerna när man planerar resan, man kan då både spara tid och pengar. Ska man vara i Thailand i mer än 30 dagar, bör man skaffa ett visum. Det finns sedan flera olika möjligheter att förlänga sitt visum beroende på hur länge man ska vara i Thailand.  

Läs mer om visum här

 

Vaccinationer

Man behöver ha vissa vaccinationer, så undersök vilka vaccinationer som behövs i god tid innan ni ska åka genom att kontakta närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik.

Tips om vaccinationer kan du hitta här:
www.vaccinationsguiden.se

 

Försäkring

I de flesta hemförsäkringar ingår ett reseskydd i 45 dagar. Ska man vara borta längre, så bör man teckna en förlängning av den eller teckna en separat reseförsäkring. Det kan vara bra att jämföra försäkringsvillkoren mellan de olika försäkringsbolagen, så att man har ett fullgott skydd under hela sin resa. Det kan vara en idé att teckna försäkringen några dagar längre än vad resan är ifall det skulle bli förseningar.

 

Banker

Det finns flera banker på Koh Lanta, i Saladan finns Siam Commercial Bank bredvid Lanta Mart och Siam City Bank mitt emot Lanta Mart. Det ligger även en bank vid infarten till Southern Lanta Resort, Krung Thai Bank. Det finns  ATM-maskiner vid dessa banker och på många andra ställen på ön.

 

Post

Det finns ett par postkontor på Koh Lanta. Ett av dem ligger på norra Long beach. Om man planerar att vara borta länge så kan det vara bra att eftersända sin post till postkontoret. Dina vänner kan då skicka post till din hemadress.

Här kan du se hur lång tid det tar att få posten: 
www.posten.se
Beställa eftersändning gör du på:  www. adressandring.se

Kontakt

Telefon:

+66 86-03 73 031

+66 95-143 22 02

Mail:

Adress

232, Moo3, Saladan,
Koh Lanta,

Krabi 81150,
Thailand

Socialt

© 2020 Lilla Svenska Skolan. All Rights Reserved.