top of page

Visum till Thailand

När man ska åka till Thailand och stanna längre än en månad kan det vara en god idé att skaffa ett turistvisum. Det här är det som gäller i dagsläget, men det kan förändra sig så det är bra att man håller sig uppdaterad på thailändska ambassadens hemsida för att få den senaste informationen.

http://www.thaiembassy.se/
http://www.thaiconsulate.se/

 

Upp till 30 dagar

Om man inte söker något visum och kommer via flyg till Thailand får man automatiskt ett så kallat visa on arrival på 30 dagar, när man kommer in i landet.  Kommer man landvägen så får man ett så kallat visa on arrival på bara 15 dagar.

31-90 dagar

Ska man vara mellan 31 – 90 dagar i Thailand är det bäst att söka turistvisum från Sverige. Ett turistvisum gäller i 60 dagar från den dag man reser in i landet. Turistvisumet kan sedan förlängas med 30 dagar på Immigration kontoret i Krabi, Phuket eller på något annat Immigration kontor i Thailand. De tar en avgift på 1900 THB per person. Man kan även ansöka om turistvisum på någon annan thailändsk ambassad i världen.

91 dagar eller längre

Ska man stanna mellan 91 – eller längre så är det bäst att söka ett multiple turistvisum från Sverige. Läs mer här vilka regler och dokument som gäller för multiple turistvisa: http://thaiembassy.se/en/visa/types-of-visa/36

De är bra att ha visumreglerna i tankarna när man planerar en längre resa för de kan spara både tid och pengar.

 

Detta ska man ha med sig för att söka turistvisum

1. Ett pass som är giltigt sex månader efter den dagen du reser in i Thailand.
2. En ifylld ansökningsblankett. Alla vuxna skall skriva under sin egen ansökan.
3. 2 st passfoton per person.
4. En kopia på sin flygbiljett eller en bokningsbekräftelse av sin flygbiljett.
5. En kopia på passet.
6. Övriga dokument se länk ovan för multiple turistvisa
Från och med 2008-10-01 så kan man inte längre skicka sin visumansökan via post till thailändska ambassaden i Stockholm. Ansökan skall lämnas av sökande eller ett bud på ambassaden. Detsamma gäller för visumansökan på thailändska konsulatet i Göteborg.

bottom of page